HR HR

Uvjeti korištenja

UVJETI KORIŠTENJA

Svako korištenje www.missporter.hr podliježe niže navedenim uvjetima. Dokumenti, informacije i sadržaji objavljeni na web stranici www.missporter.hr smiju se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu uz poštivanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava. Stoga se ona ne smiju dalje kopirati, reproducirati ili na neki način distribuirati bez izričitog pristanka Miss Porter j.d.o.o.

Miss Porter j.d.o.o će uložiti razuman napor kako bi se na navedenoj web stranici našli točni i aktualni podaci, ali nemože biti odgovoran za njihovu  točnost u potpunosti. Svi korisnici koji pristupaju na www.missporter.hr stranicu koriste njezin sadržaj na vlastitu odgovornost. Miss Porter j.d.o.o. neće biti odgovorn ni za kakve direktne, slučajne, posljedične, indirektne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja www.missporter.hr ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njezinom sadržaju.

Slike proizvoda su ilustrativne prirode i ne jamčimo da slika u potpunosti odgovara samom proizvodu. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i opisanog na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sastav proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju. 

Miss Porter j.d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja ove web stranice na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga, i neće biti odgovorni ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

 

UVJETI PRODAJE

Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i reklamacije robe ponuđene na stranici www.missporter.hr.

 Isporučitelj (Prodavatelj) proizvoda ponuđenih na internetskoj stranici www.missporter.hr je Miss Porter j.d.o.o., a Kupac robe je posjetitelj navedene stranice koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. 
Posebno napominjemo da kupnju Proizvoda u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zatražiti samo njegovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu zatražiti kupnju Proizvoda samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. 

Sve cijene su izražene u kunama, eurima i američkim dolarima.

 

REGISTRACIJA

Kupac može ili ne mora biti registriran na www.missporter.hr kako bi izvršio kupovinu.

 

NARUČIVANJE

Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se mogu naručiti samo u elektroničkom obliku - košarici web shop. Kupac može ili ne mora biti registriran na web stranicama Prodavatelja. Kupac je dužan unijeti podatke za kontakt i adrese ( vlastitih i dostave ) kako bi dovršili narudžbu. Ako Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene stavke, dostupne će biti isporučene, a mi ćemo obavijestiti Kupca nakon narudžbe.

PLAĆANJE ROBE

Kupac se obvezuje naručene proizvode s troškovima dostave platiti Miss Porter j.d.o.o. jednim od sljedećih načina plaćanja:

  • Pouzećem – ( u gotovini)
  • Virmanski – (općom uplatnicom ili Internet bankarstvom)
  • Putem PayPal-a (kreditnim karticama)

 

  1. Plaćate li gotovinom, svoju ćete narudžbu platiti gotovinom djelatniku kurirske službe prilikom preuzimanja robe.

 

  1. Plaćate li virmanski, nakon kreiranja Vaše narudžbe, na Vaš mail stići će svi potrebni podaci za ispunjavanje naloga za prijenos (opće uplatnice). Uobičajeni model plaćanja je 01 (plaćanje po računu), ali neke banke imaju svoje oznake. Možete ostaviti i bez broja modela, ali najbolje je kontaktirati Vašu banku ukoliko nalog prijavljuje grešku. U poziv na broj svakako upišite broj narudžbe (koji ste dobili na mail sa potvrdom Vaše narudžbe). Taj broj služi za brže povezivanje vaše uplate sa narudžbom. Uobičajeno vrijeme za potvrdu transakcija između banaka je maksimalno 48 sati.

 

  1. PayPal nije banka, ali posluje vrlo slično. Korisnik mora otvoriti osobni račun na koji može direktno uplaćivati novac sa svog bankovnog računa ili kreditne kartice. Ovaj online servis prima uplate u 17 stranih valuta, uključujući kune. Putem web portala PayPal korisnik može prebacivati taj novac na račune drugih korisnika PayPala, plaćati kupovinu u brojnim stranim i domaćim  web trgovinama i te usluge su besplatne, a PayPal zarađuje tako što trgovcima naplaćuje proviziju po svakoj transakciji.

Jedna od najvećih prednosti PayPal-a je što korisnik prilikom plaćanja u web trgovini ne ostavlja broj svoje kreditne kartice ili bankovnog računa te tako značajno smanjuje rizik od zloupotrebe tih informacija. PayPal račun je potrebno povezati sa svojom debitnom ili kreditnom karticom. Uz PayPal račun se najčešće veže debitna ili kreditna kartica (Diners Club, Visa, MasterCard, American Express) te e-mail adresa. Maestro kartica nije prihvaćana od strane PayPal-a.

Miss Porter j.d.o.o. nije odgovoran i nije dužan nadoknaditi trošak poreza određen u Vašoj zemlji.DOSTAVA ROBE

Dostava robe vrši se ekspresnom dostavom unutar 8 radnih dana od trenutka potvrde raspoloživosti naručenih artikala. Kupac ima pravo prilikom preuzimanja pošiljke odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Cijena dostave se obračunava prema težini paketa i navedena je u pregledu košarice prije izvršenja plaćanja.

Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja naručene robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, te odbiti preuzeti isporučenu robu na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. 
Provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 20 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska.

Ukoliko Kupac u vrijme dostave ne bude na navedenoj adresi, pošiljku može preuzeti u najbližem uredu Hrvatske Pošte u roku od 5 radnih dana, ukoliko to ne  učini pošiljka se vraća Prodavatelju.

 

POVRAT/REKLAMACIJA ROBE

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju Miss Porter j.d.o.o. e-mailom, telefonski ili pismeno. 

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena 
  • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja

 

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu. Molimo Vas da usporedite primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje odmah to napomenite Vašem dostavljaču jer naknadne reklamacije ne uvažavamo. 

U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, Miss Porter j.d.o.o . nadoknadit će kupcu njegove troškove povrata robe i vrijednost robe koju više nije u mogućnosti isporučiti. 

Reklamirana roba do potpunog plaćanja ostaje Vaše vlasništvo. 
Prodavatelj je dužan u roku od 14 dana od dana primitka pisane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti Kupcu cjelokupan plaćeni iznos nakon  obavijesti o raskidu ugovora. 

Kontakt:

Miss Porter j.d.o.o. 
Trg bana Jelačića 5, 32281 Ivankovo
email: info@missporter.hr
mob: 098 8334 564

 

Trajanje i raskid ugovora

Ugovor koji kupac sklapa s Miss Porter j.d.o.o. za prodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Miss Porter j.d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi uvjeti sastavni su dio uvjeta i pravila poslovanja između Miss Porter internet prodavaonice i kupca.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Ugovor možete raskinuti koristeći obrazac za jednostrani raskid ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Izravne troškove povrata robe kupac je obavezan snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora a ukoliko proizvod ne može biti vraćen poštom na uobičajen način kupac se može obratiti Miss Porter j.d.o.o. na  broj telefona 099 8334 564 ili mail adresu info@missporter.hr radi pribavljanja  obavijesti o načinu vraćanja proizvoda. Kupac je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Vaša odgovornost detaljno je utvrđena pravilnikom koji možete vidjeti na linku.

Prihvaćanjem ovih uvjeta, prihvatili ste i odredbe spomenutog pravilnika.

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva.
Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS).
Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS - https://webgate.ec.europa.eu/odr

 

 

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Zaštita privatnosti opisuje kako Miss Porter j.d.o.o. postupa s vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja Miss Porter Internet prodavaonice. Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Miss Porter j.d.o.o.sazna tijekom vašeg korištenja Miss Porter Internet prodavaonice. Miss Porter j.d.o.o. će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti. 

Svaki posjetitelj ima mogućnost registracije. Isto tako služi u svrhu praćenja košarica tijekom pretraživanja proizvoda te u svrhu spremanja podataka o proizvodima korištenjem opcija "Lista želja" i "Profil". Posjetitelji stranice Internet trgovine imat će mogućnost kupovati neovisno o registraciji.  Kao posjetitelj Miss Porter Internet prodavaonice, možete izabrati da se ne registrirate. U slučaju da se ne želite registrirati za kupovinu je nužno unijeti osnovne podatke kao i podatke o naplati. U slučaju izvršene registracije na stranici www.missporter.hr, molimo vas da sve promjene Vaših osobnih podataka pravovremeno unesete u vaš osobni profil na stranici Miss Porter Internet prodavaonice, kako bi se osigurala potpunost, točnost i ažurnost vaših osobnih podataka u vašem daljnjem korištenju Internet prodavaonice. U slučaju da od Miss Porter j.d.o.o.  zatražite poništenje svoje registracije na Miss Porter Internet prodavaonice, Miss Porter j.d.o.o.  se obvezuje da će na stranici www.missporter.hr trajno ukloniti sve vaše osobne podatke koji su uneseni prilikom registracije.
 
Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. 

IZMJENE

Miss Porter j.d.o.o. . zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila, te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena i obvezuje se obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su upisali prilikom registracije. Sve promjene primijenit će se na korištenje www.missporter.hr stranici. Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas obratite se našem Kontakt centru sa svojim primjedbama i za to vrijeme nemojte koristiti usluge Internet prodavaonice

SIGURNOST

Prilikom registracije na stranici www.missporter.hr  biti ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašom lozinkom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, dužni ste nas obavijestiti o tome tako da kontaktirate naš Kontakt centar e-mailom ili na broj telefona 099 8334 564

Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, Miss Porter j.d.o.o. ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.

VANJSKE USLUGE

Usluge koje Vam pruža www.missporter.hr Internet prodavaonica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Miss Porter j.d.o.o. nije odgovoran za troškove telefona ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

 

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Sadržaj na stranici www.missporter.hr je zaštićen i Miss Porter j.d.o.o. ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na www.missporter.hr stranicama morate prethodno kontaktirati Miss Porter j.d.o.o. na email adresu: info@missporter.hr.

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA

Posjećivanjem stranic www.missporter.hr komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku. 

 

PITANJA I SUGESTIJE

Imate li kakvih pitanja ili prijedloga o ovim uvjetima korištenja, molimo kontaktirajte nas na: 

Miss Porter j.d.o.o. 
Trg bana Jelačića 5, 32281 Ivankovo
email: info@missporter.hr 
mob: 098 8334 564